Darba vietu skaita samazināšanās tendenci eiro zonā speciālisti vērtē kā kārtējo simptomu, kas liecina par neatslābstošo lejupslīdi pasaules ekonomikā, raksta "Financial Times".
Laikraksts secina, ka bezdarba līmeņa samazināšanās periods Rietumeiropas valstīs ir aizgājis pagātnē. Bezdarbs jūnijā saglabājās maija līmenī un, pēc oficiāliem datiem, eiro zonā sasniedza 8,3 procentus.

Aizvien vairāk analītiķu jau šodien gaida Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par procentlikmju pazemināšanu. Bažas pastiprina tas, ka eiro zonas iepirkumu indekss jūlijā liecina par ražošanas aktivitātes mazināšanos jau ceturto mēnesi pēc kārtas. Patlaban šis rādītājs ir sasniedzis viszemāko atzīmi kopš 1998.gada decembra.

"Financial Times" norāda, ka Lielbritānijā paplašinās plaisa starp patērētāju uzticēšanos un ražotāju pasivitāti: uz pieaugošā pircēju pieprasījuma fona uzņēmumu iepirkumi samazinās. Šodien Londonā gaidāms arī Anglijas Bankas lēmums procentlikmju jautājumā.

Šī aina apgāž ECB pirms pusgada izteiktās prognozes, kad Eiropa tika pasludināta par ekonomiski izolētu no ASV ekonomikas, jo tika apgalvots, ka tā pamatā balstās tikai uz Eiropas iekšējo pieprasījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!