Foto: RIA Novosti/Scanpix
Krievijas finanšu piramīdas MMM izveidotājam Sergejam Mavrodi pirmdien palicis slikti un tas no aizturēšanas centra, kur viņš atradās par parāda nemaksāšanu, nogādāts slimnīcā, vēsta aģentūra “Itar – Tass”, atsaucoties uz Maskavas policiju.

“Mavrodi palika slikti un viņš palūdza izsaukt “ātro palīdzību”. Atbraukušie ārsti nolēma viņu hospitalizēt. Viņš ir nogādāts uz Botkinas slimnīcu,” pastāstīja amatpersonas.

Jau vēstīts, ka Krievijas finanšu piramīdas MMM izveidotājam Sergejam Mavrodi trešdien piespriests piecu diennakšu arests par to, ka viņš nav samaksājis soda naudu 1000 rubļu (18 latu) apmērā.

Maskavas Hamovņiku tiesas miertiesnesis nolēmis Mavrodi piespriest administratīvo sodu - piecu diennakšu arestu - par soda nesamaksāšanu, aģentūru "Interfax" informēja Hamovņiku tiesas preses sekretāre Darja Ļaha.
Viņa pastāstīja, ka saskaņā ar lietas materiāliem, kas saņemti no tiesu izpildītāja, Mavrodi ilgstoši nav nomaksājis sodu 1000 rubļu. Tomēr tiesu izpildītāja iesniegtajos materiālos neesot minēts, par ko Mavrodi šis sods piespriests.

Preses sekretāre piebilda, ka patlaban miertiesnesim iesniegtas vēl desmit līdzīgas lietas pret Mavrodi.

Jau vēstīts, ka FKTK decembra beigās ziņoja par kompānijas "MMM-2011", kuras dibinātājs ir Sergejs Mavrodi, nelicencētu pakalpojumu sniegšanu Latvijā un aicināja iedzīvotājus atturēties no sadarbības ar nelicencētu pakalpojumu sniedzēju. "MMM-2011" nelicencēto pakalpojumu reklāmu izvietojis Latvijas teritorijā, tostarp sabiedriskā transporta līdzekļos, aicinot Latvijas iedzīvotājus ieguldīt naudas līdzekļus šajā uzņēmumā.

Tāpat ziņots, ka 90.gados Mavrodi agresīvās reklāmas kampaņās telekanālos aicināja Krievijas iedzīvotājus noguldīt naudu finanšu shēmā MMM, solot līdz 3000% lielu peļņu. Kompāniju MMM tiesa atzina par bankrotējušu 1997.gadā. 2007.gada 28.aprīlī Mavrodi tika piespriests četru gadu un sešu mēnešu cietumsods, bet par tā pirmo dienu tika uzskatīts aizturēšanas datums - 2003.gada 31.janvāris, un viņš no ieslodzījuma tika atbrīvots jau tā paša gada maijā. Mavrodi bija izvirzītas apsūdzības par finanšu krāpniecību, kuras dēļ noguldītāji zaudēja summu, kas līdzvērtīga vairāk nekā 50 miljoniem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!