Foto: Publicitātes foto
Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidāts, Nīderlandes "Brīvības partiju" (PVV) līderis Gērts Vilders izpelnījies pamatīgu nosodījumu pēc tam, kad Hāgā publiskā mītiņā solījis parūpēties par to, lai Nīderlandē dzīvotu mazāk marokāņu.

Vienā no partijas un vēlētāju tikšanās reizēm Vilders jautājis pūlim: "Vai jūs šeit vēlaties mazāk vai vairāk marokāņus?" Pūlis, pamatīgi aplaudējot un kliedzot, atbildējis: "Mazāk, mazāk!". Uz pūļa reakciju Vilderss norādījis: "Tas labi. Mēs par to parūpēsimies."

Tieši Vildersa partijai Hāgā tiek prognozēts lielākais atbalsts EP vēlēšanās. Jau ziņots, ka odiozais eiroskeptiķis 2014.gada EP vēlēšanās nolēmis apvienot spēkus kopā ar Francijas nacionāļu līderi Marinu Lepēnu, lai kopā no organizācijas iekšienes sakautu "Briseles monstru".

Vildersa rīcība izraisījusi plašas diskusijas par naidu kurinošu runu publiskos pasākumos, turklāt vairāk nekā 500 cilvēki vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs ar sūdzību pret Vildersa paustajiem izteikumiem.

EP vēlēšanas notiks jau šī gada maijā. Nīderlandei 751 vietu lielajā EP atvēlētas 25 vietas. Salīdzinājumam - Latviju pārstāvēs astoņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!