ASV prezidenta vēlēšanu kandidāts republikānis Džordžs Bušs Floridā apsteidz demokrātu Alu Goru par 327 balsīm, piektdien ziņoja televīzijas sabiedrība CNN, atsaucoties uz neoficiālām ziņām par pārskaitītajiem vēlēšanu biļeteniem 67 štata apgabalos.
Tomēr oficiālie vēlēšanu rezultāti rāda, ka Bušs ir izvirzījies vadībā ar 1784 balsīm 53 no 67 Floridas štata apgabaliem.

Vēlēšanu amatpersonas ir paziņojušas, ka "neoficiāli apstiprinātie" vēlēšanu rezultāti pārējos apgabalos tiks publiskoti līdz 14.novembrim. Trīs dienas vēlāk būs saskaitītas arī pa pastu nodotās balsis.

Otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās Gors ieguva 260 elektoru balsis, bet Bušs - 246. Lai uzvarētu vēlēšanās, kandidātam ir jāiegūst vismaz 270 elektoru balsis. Floridas štata 25 elektoru balsis izšķirs, kurš no kandidātiem kļūs par nākamo ASV prezidentu.

Provizoriskie rezultāti liecina, ka par Goru ir balsojuši par aptuveni 200 tūkstošiem vairāk iedzīvotāju, nekā par Bušu. Kopumā ASV prezidenta vēlēšanās otrdien piedalījās aptuveni 101 miljons vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!