Vismaz seši cilvēki ceturtdienas vakarā gāja bojā un 93 tika ievainoti, pasažieru vilcienam ar 468 cilvēkiem noskrienot no sliedēm ASV Floridas štata ziemeļaustrumos lauku rajonā, paziņoja amatpersonas. Vairāku cilvēku liktenis vēl nebija zināms.
Dzelzceļa kompānijas "Amtrak" vilciena vagonos bija iesprostoti 75 cilvēki, un viņu glābšanai tika nosūtīti visi pieejamie policijas helikopteri no Floridas ziemeļiem un centrālās daļas, ziņoja radio.

Glābēji no četriem Floridas štata apgabaliem vairākas stundas vilka pasažierus no 10 vagoniem, kas bija apgāzušies uz sāniem. Vairākiem pasažieriem izdevās izkļūt pa vilciena logiem.

"Amtrak" darbinieki paziņoja reportieriem notikuma vietā, ka vilciens noskrējis no sliedēm Sevilas pilsētā pulksten 17.15 (1.15 piektdien pēc Latvijas laika). Vilcienā bija 440 pasažieri un 28 apkalpes locekļi, un tas brauca no Orlando uz Virdžīnijas štata rajonu Vašingtonas apkārtnē.

Vilciens tika izmantots automobiļu un pasažieru pārvadāšanai starp Vašingtonas rajonu un tūrisma objektiem Floridā. Tā sastāvā bija divas dīzeļlokomotīves, 16 pasažieru vagoni un 23 automobiļu vagoni.

Glābēji nogādāja ap 350 izdzīvojušos uz orkānu patversmi Kresentsitijas vidusskolā, kur vieglāk ievainotajiem tika sniegta medicīniskā palīdzība kaulu lūzumu, sasitumu un pušumu gadījumos. Lielākā daļa pasažieru bija gados veci.

Iepriekšējā "Amtrak" vilciena noskriešana no sliedēm notika pagājušajā gadā Aijovas štatā. Tajā gāja bojā viens cilvēks un 78 tika ievainoti, un izmeklētāji par katastrofas cēloni atzina sliežu ceļa defektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!