Floridas štata likumdevēji ar pārliecinošu balsu vairākumu piektdien nobalsojuši par izmaiņām štata vēlēšanu likumos, lai likvidētu vēlēšanu biļtenu pārduršanas sistēmu, kuras dēļ radās daudzas neprecizitātes balsu skaitīšanā nesenajās ASV prezidenta vēlēšanās un kas par vairākām nedēļām aizkavēja vēlēšanu rezultāta noskaidrošanu.
Florida turpmāk atteiksies no papīra vēlēšanu biļeteniem par labu elektroniskajai balsu skaitīšanas sistēmai, un lielākajā daļā vēlēšanu apgabalu izmantos optiskos skenerus, kas nolasīs vēlētāju izdarītās atzīmes vēlēšanu biļetenos, bet atsevišķos vēlēšanu apgabalos ieviesīs pilnībā elektronizētu balsošanas sistēmu.

Floridas štats vēlēšanu sistēmas izmaiņu īstenošanai un jauno iekārtu iegādei šogad piešķirs 12 miljonus dolāru (7,56 miljonus latu), bet nākamgad - vēl 12 miljonus.

Amatpersonas cer, ka jaunā vēlēšanu sistēma tiks ieviesta jau līdz 2002.gadam.

"Tagad mēs esam piemērs visai pārējai valstij. Tā bija mūsu cerība," teica Floridas štata gubernators Džebs Bušs, kurš gatavojas apstiprināt jauno likumu. "Manuprāt, tagad mums ir pasaules līmeņa vēlēšanu likums.. lai cilvēki būtu pilnīgi pārliecināti, ka viņu balss tiks ņemta vērā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!