Floridas tiesa aizliegusi štata sekretārei oficiāli paziņot ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus līdz nākamajai tiesas sēdei. Saskaitītās pa pastu balsojušo vēlētāju balsis palielinājušas Republikāņu partijas kandidāta Džordža Buša nelielo pārsvaru pār Demokrātu partijas kandidātu Alu Goru.
Floridas štata sekretāre Ketrīna Harisa bija plānojusi sestdien paziņot, kurš no abiem kandidātiem ir uzvarējis vēlēšanās Floridas štatā un līdz ar to arī ieguvis nepieciešamās 25 elektoru balsis, lai kļūtu par ASV 43.prezidentu.

Federālā apelāciju tiesa arī noraidīja Buša prasību pārtraukt balsu pārskaitīšanu, kas turpinās divos pārsvarā demokrātiem labvēlīgi noskaņotajos vēlēšanu apgalbalos, savukārt štata lielākais apgabals - Maiami - Deida - informēja, ka arī sāks balsu pārskaitīšanu.

Līdz dienas beigām 65 no 67 vēlēšanu apgabaliem bija saskaitītas pa pastu balsojušo vēlētāju balsis, kas Bušam devušas 1057, bet Goram - 597 balsis. Republikāņu kandidāta pārsvars štatā līdz ar to palielinājies no 300 balsīm dienas sākumā līdz 760 balsīm.

No abu kandidātu nometnēm saņemti pārmetumi par pa pastu nosūtīto balsu skaitīšanu. Vairāk nekā tūkstoš vēlēšanu biļetenu tika atzīti par nederīgiem pēc tam, kad amatpersonas bija pārbaudījušas reģistrāciju, pastmarkas un citas detaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!