Divdesmit sešus gadus veca Ķīnas uzņēmēja Jana Huijana, kas darbojas nekustamo īpašuma attīstīšanas biznesā, ir kļuvusi par turīgāko personu Ķīnā un visā Āzijā - viņas bagātības apjoms sasniedzis 16,2 miljardus ASV dolāru (astoņus miljardus latu).
Par to liecina ietekmīgā ASV žurnāla "Forbes" jaunākais Ķīnas bagātnieku saraksts.

Tas atklāj, ka šogad visi 40 šajā sarakstā iekļautie cilvēki ir dolāru miljardieri, kamēr pērn ar miljardiera statusu varēja lepoties krietni mazāks skaits jeb 15 no bagātnieku sarakstā dalībniekiem.

Otrā bagātākā persona Ķīnā ir uzņēmējs Hujs Vinmau, kurš arī darbojas nekustamā īpašuma attīstīšanas biznesā - viņa mantības apjoms sasniedz 7,3 miljardus ASV dolāru (3,6 miljardus latu), bet trešajā vietā ir apstrādes rūpniecības, mazumtirdzniecības un nekustamā īpašuma konglomerāta "Fosun Group" dibinātājs un vadītājs Go Guančans - viņa bagātības apjoms tiek lēsts 4,85 miljardu ASV dolāru (2,4 miljardu latu) apjomā.

Žurnāla analītiķi miljardieru skaita pieaugumu saista ar bumu Ķīnas akciju un nekustamā īpašuma tirgos. No 40 bagātniekiem vairāk nekā ducis ir nekustamā īpašuma attīstītāji, kas atspoguļo Ķīnā pieaugošo pieprasījumu pēc mājokļiem un investīcijas nekustamā īpašuma nozarē.

"Ķīnā mājsaimniecību ienākumi strauji palielinās, un arvien lielāks cilvēku skaits pārceļas no laukiem uz pilsētām. Šīs tendences sniedz lielas biznesa iespējas nekustamā īpašuma attīstītājiem," sacīja bagātnieku saraksta veidotājs Rasels Flenerijs.

Ķīnas bagātnieku kopējā mantība šogad ir sasniegusi 120 miljardus ASV dolāru (60 miljardus latu) pretstatā 38 miljardiem ASV dolāru (18,9 miljardiem latu) pagājušajā gadā. Turklāt lielākā daļa no Ķīnas bagātniekiem ir 30-40 gadus veci tā dēvētie "self-made" uzņēmēji, kuri pie turības tikuši pašu spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!