Skandināvijas bankas "FöreningsSparbanken" un "Skandinaviska Eskilda Banken" (SEB) atsaukušas Eiropas Komisijai (EK) iesniegto pieteikumu par plānoto apvienošanos, šodien paziņoja abas bankas.
Abu banku direktoru padomes vienbalsīgi pieņēma šo lēmumu pēc tam, kad tās secināja, ka EK apvienošanās atļaujas noteikumi uzliktu tādus pienākumus, ka banku apvienošanai zustu jēga.

Konkurences padomes 11.septembrī izplatītais paziņojums un tam sekojošās diskusijas ar bankām apliecināja, ka abām bankām un Eiropas Komisijai ir principiāli atšķirīgi viedokļi par apvienošanos.

EK pieprasīja bankām pildīt tik smagus pienākumus, kādiem bankas nav gatavas, piemēram, apvienotajai bankai būtu jāizveido liels filiāļu tīkls, kas radītu lielu klientu un darbinieku skaitu, taču tādējādi zustu apvienošanās jēga, teikts paziņojumā.

"Skandinavska Eskilda Banken" grupā ietilpstošās "Latvijas Unibankas" prezidents Andris Bērziņš šodien norādījis, ka šis paziņojums par SEB un "Swedbank" apvienošanās plānu pārtraukšanu "Unibankas" darbību neietekmēs.

Kā aģentūru LETA informēja "Latvijas Unibankas" Sabiedrisko attiecību grupas pārstāvis Haralds Burkovskis, Bērziņš uzsvēris, ka laikā, kad spēkā bija nodoms par divu lielo Zviedrijas banku apvienošanos, kas varēja būtiski ietekmēt arī Latvijas un Baltijas valstu banku sistēmu, "Latvijas Unibanka" turpināja darboties strauji augoša, attīstībā esoša tirgus un konkurences apstākļos. "Unibankas" šāgada finansu rezultāti esot labāki, nekā plānots, un banka ir apņēmības pilna uzsākto turpināt, lai saglabātu savu ietekmi un pozīcijas Latvijas banku sektorā kā lielākā, Latvijas biznesu apkalpojošā banka.

Bērziņš arī norādījis, ka "Latvijas Unibanka" saglabās savu stratēģiju, lai kopā ar pārējām SEB grupā ietilpstošajām bankām Baltijā būtu par reģionā vadošo finansu pakalpojumu sniedzēju.

"ForeningsSparbanken" banku grupā ietilpstošās AS "Hansabanka" valdes priekšsēdētāja Ingrīda Blūma arī norādījusi, ka bankas darbību šis paziņojums nekādā veidā neietekmēs un banka turpinās īstenot jau iepriekš izstrādātās un pieņemtās biznesa stratēģijas, piebilstot, ka iepriekš neviens "Hansabankas" plānotais projekts iespējamā Zviedrijas banku apvienošanās procesa dēļ nav ticis apturēts.

Blūma uzsvērusi, ka pēc nozīmīgā paziņojuma par apvienošanās sarunu pārtraukšanu "Hansabanka" savus galvenos biznesa virzienus nemainīs. Tie joprojām būs jaunu klientu - privātpersonu piesaistīšana, pilna banku pakalpojumu servisa nodrošināšana uzņēmumiem, profesionālu finansu tirgus pakalpojumu piedāvāšanu un e-biznesa, to vidū elektronisko pakalpojumu, pilnveidošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!