ASV miljonārs Stīvs Fosets otrdien kļuvis par pirmo cilvēku, kurš viens pats gaisa balonā aplidojis apkārt pasaulei, informēja Foseta lidojuma vadības centrs. "Stīvs ir šķērsojis finiša līniju," sacīja lidojuma vadības centra direktors Džo Ričijs.
Fosetam tomēr izdodas

Lidojuma vadības centrs, kas atrodas Sentluisas pilsētā, Misūri štatā, paziņoja, ka lidojuma mērķi Fosets sasniedzis, šķērsojot 117. austrumu meridiānu.

58 gadus vecais amerikānis lidojumu sāka pirms 13 dienām no Denemas pilsētas Austrālijas rietumos.

Fosets pēc rekorda uzstādīšanas paziņoja, ka ir ļoti laimīgs.

"Tas bija brīnišķīgs brīdis, esmu tik laimīgs. Tas bija ilgs ceļojums un esmu patiesi priecīgs, ka esmu sasniedzis galamērķi. Beidzot pēc sešiem lidojumiem esmu panācis iecerēto, un tas ir ļoti liels gandarījums," no gaisa balona paziņoja piedzīvojumu meklētājs, kurš plāno nolaisties vēlāk Austrālijā.

Fosets kopš 1997.gada regulāri mēģina vienatnē aplidot apkārt pasaulei ar gaisa balonu. Pirmais mēģinājums beidzās ar avārijas nolaišanos Krievijā. Citā mēģinājumā 1998.gadā Fosets gandrīz gāja bojā, kad vētra saplēsa balonu un viņš no 9000 metru augstuma iekrita Koraļļu jūrā Austrālijas ziemeļu piekrastē.

Foseta iepriekšējais lidojums sākās Nortemā pagājušā gada augustā. Viņš bija spiests to pārtraukt un nolaisties Brazīlijas dienvidos, kad pēc pērkona negaisa balonu pārklāja sniegs un ledus, radot balona pārplīšanas draudus. Tomēr viņš uzstādīja ilgākā solo lidojuma ar gaisa balonu rekordu, no Rietumaustrālijas aizlidojot līdz Brazīlijai 13 dienās. Šo rekordu viņš laboja šajā lidojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!