Foto: EPA/Scanpix/LETA

Angela Merkele, kas 16 gadus pavadījusi Vācijas kancleres amatā, nākamajā nedēļā šo amatu pametīs, bet jau ceturtdien, 2. decembrī, notika svinīgs atvadu pasākums ar "Der Große Zapfenstreich" militāro ceremoniju, vēsta medijs "Deutsche Welle".

Covid-19 ierobežojumu dēļ ceremonija notikusi ierobežotā formātā ar aptuveni 200 cilvēku piedalīšanos, no kuriem 52 bijušie ministri, kas strādājuši Merkeles valdībās.

Pasākumā Merkele pateicās mediķiem un visiem tiem, kas cīnās pret Covid-19 pandēmiju, kā arī kritizēja zinātnes noliegšanu un nesaskaņu sēšanu pandēmijas kontekstā.

Pēc Merkeles vēlēšanās militārais orķestris līdzās 18. gadsimta kristīgajai himnai "Großer Gott, Wir loben Dich" izpildīja arī leģendāru vācu izpildītāju dziesmas: Rietumvācijas aktrises un dziedātājas Hildegardes Knefas "Für mich soll's rote Rosen" un Austrumvācijas pankmūziķes Ninas Hagenas šlāgeri no septiņdesmitajiem gadiem "Du hast den Farbfilm vergessen". Kā paskaidroja Merkele, pēdējā kompozīcija viņai asociējas ar jaunību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!