Krievijas rīkotajā Pasaules čempionātā tanku biatlonā, kas divas nedēļas norisinājās poligonā netālu no Maskavas, pirmās divas godalgotās vietas ieguvušas Krievijas komandas, vēsta laikraksts "The Moscow Times"

Trešo vietu čempionātā, kurā sacentās komandas no 12 valstīm, izcīnījuši Kazahstānas tankisti. Sestdien notikušajā sacensību finālā Krievijas sacentās ar Armēniju, Kazahstānu un Ķīnu.

Sacensības sākās 4. augustā un turpinājās līdz pat 16. augustam. Tajās piedalījās kaujas mašīnu ekipāžas no Angolas, Kazahstānas, Mongolijas, Serbijas, Krievijas, Ķīnas, Kuveitas, Armēnijas, Indijas, Baltkrievijas, Venecuēlas un Kirgizstānas. Neviena NATO valsts sacensībās nepiedalījās.

Tanku biatlonu ir aizsākusi Krievija. 2013. gadā tā rīkoja pirmās sacensības, kurās piedalījās vien četru valstu komandas, bet uzvaras laurus plūca Krievija.

Šogad sacensībās piedalījās ne tikai tanki, bet sava disciplīna bija arī kājnieku kaujas mašīnām un desanta kaujas mašīnām.

Sacensību dalībniekiem bija jāveic aptuveni 20 kilometru gara distance, izvairoties no dažādiem šķēršļiem, jāšķērso upes un tilti, kā arī jāšauj pa mērķiem. Par nesašautu mērķi komandai jābrauc soda aplis.

Visas komandas startēja ar Krievijas T-72B tankiem, bet Ķīna uz sacensībām ir ieradusies pati ar savu kaujas mašīnu - "Type-96A".

Foto: 2013. gada sacensības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!