Foto: AP/Scanpix/LETA

Šveices pilsētā Ženēvā trešdien notiek ASV prezidenta Džo Baidena un Krievijas līdera Vladimira Putina tikšanās.

Šī ir pirmā reize, kad abi politiķi tiekas, atrodoties savas valsts prezidenta amatos - iepriekš Baidens ar Putinu ticies kā ASV viceprezidents.

Pirms samita Putins izteicās, ka abu valstu attiecības šobrīd pasliktinājušās līdz zemākajam punktam, bet Baidens martā Krievijas prezidentu nosauca par slepkavu un cilvēku bez dvēseles.

Abi valstu vadītāji kopā ar saviem ārlietu ministriem un padomniekiem sarunas aizvadīs "Villa La Grange" villā, kura atrodas pie Ženēvas ezera. Plānots, ka samitā Putins un Baidens runās par dažādiem jautājumiem, tostarp kiberuzbrukumiem, kuri nākuši no Krievijas, Maskavas agresiju Ukrainā, kā arī disidentu ieslodzīšanu Krievijā.

Pēc sanāksmes nav paredzēta abu prezidentu kopīga preses konference, kā tas nereti notiek šādos samitos. Tā vietā Putins un Baidens uz mediju jautājumiem atbildēs individuāli - katrs pats savā preses konferencē.

Apmainoties ar pirmajām frāzēm mediju priekšā, Baidens norādīja: "Uzskatu, ka vienmēr ir labāk tikties aci pret aci." Putins savukārt pauda cerību, ka samits būs produktīvs, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!