Foto: AFP/EPA/Reuters/Scanpix/LETA

Aizvadītā nedēļas nogale mūsu kaimiņvalstī Baltkrievija aizvadīta ārkārtīgi jestri, liecina preses aģentūru fotogrāfu uzņemtie kadri. Minskā svinēts Brazīlijas karnevāls un musulmaņu Upurēšanas svētki, kā arī, neskatoties uz jūras neesamību, aizvadīti "Jūras svētki"

Galvaspilsētā Minskā aizritējis Baltkrieviem neraksturīgi krāsains festivāls "Brazīlijas iela", kurā piedalījušies krāšņi tērpti dalībnieki, gluži kā tas ierasti karnevālu sezonā notiek Riodežaneiro vai Sanpaulu un citās brazīliešu pilsētās.

Sestdien notikušajā festivālā piedalījušies gan vietējie, gan viesi no tālās Dienvidamerikas valsts, vēsta aģentūra EPA. Karnevāla ietvaros ne tikai norisinājies karnevāls, bet arī visā pilsētā uzgleznoti krāšņi grafiti.

Tajā pašā dienā aptuveni 300 kilometrus uz rietumiem no galvaspilsētas Dombrovkas ciemā Jūras festivāla laikā norisinājušās pavisam citas ēverģēlības. Tā kā Baltkrievijai nav piekļuves pie jūras, jūras svētki svinēti pie vietējā ezera.

Tā ietvaros cilvēki piedalījušies pašu tā dēvētajā purva futbolā - īpaši izveidotā laukumā dubļos līdz ceļiem skrienot pēc bumbas un cenšoties to iedabūt pretinieka vārtos. Savukārt citi devušies ezerā ar pašizgatavotiem peldlīdzekļiem, kuriem jāatbilst principam "viss, kas peld". Daļa peldlīdzekļu ieturēti Baltkrievijā joprojām kultivētajā militārajā stilā.

Savukārt svētdien Baltkrievijā dzīvojošie musulmaņi, gluži kā viņu ticības brāļi citviet pasaulē, atzīmēja Upurēšanas svētkus.

Aptuveni pusceļā starp Viļņu un Minsku esošajā Ivjē vietējā tā dēvēto Lietuvas tatāru kopiena vietējā mošejā noturēja lūgšanu un atbilstoši islāma tradīcijām kāva aunus, kurus dalīja savā starpā un dāvināja trūcīgajiem, svinot hadža jeb svētceļojuma uz Meku mēneša noslēgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!