Foto: AP/Scanpix/LETA
Sestdien Dienvidāzijā, Bangladešā, apmēram 25 studenti ievainoti septiņus dienas ilgušajos bezprecedenta jauniešu protestos pret ceļu drošību, atsaucoties uz ziņojumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tūkstošiem studentu, daudzi no tiem universitāšu uniformās, devās Bangladešas galvaspilsētas Dakas ielās, ierobežojot satiksmi, pārbaudot transportlīdzekļus un to vadītājus.

Vietējās varasiestādes apstiprinājušas, ka sestdien studentiem uzbrukušas neidentificētas jauniešu grupas.

Kopš pagājušajā svētdienā, 29. jūlijā, autobuss, pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, notrieca zēnu un meiteni, protestētāji vēlas uzlabojumus ceļu drošībā.

Autotransporta darbinieki pēdējo dienu laikā sarīkojuši savu streiku, tikmēr valdība skubinājusi studentus atgriezties klasēs.

Valdības ministrs iepriekš apsūdzējis jauniešus liekulībā, izraisot turpmāko kņadu. Vēlāk viņš atvainojies.

Policija pret studentiem bija spiesta izmantot asaru gāzi. Vietēji žurnālisti pastāstīja BBC, ka bijuši to studentu starpā, kurus piekāva valdību atbalstošie studenti. Žurnālisti apliecināja, ka viņu kameras tikušas iznīcinātas.

Kāda reportiere sociālajos medijos apgalvoja, ka pieredzējusi uzmākšanos, kamēr centusies filmēt sadursmes.

"Mēs nepametīsim ielas, kamēr mūsu prasības netiks izpildītas. Mēs gribam drošus ceļus un drošus transportlīdzekļu vadītājus," ziņu aģentūrai AFP sacīja protestētājs Als Mireins.

Monotoni skandējot "mēs gribam taisnību", studenti gribēja panākt striktākus ierobežojumus satiksmes likumos, bloķējot Dakas galveno ceļu krustojumus septiņas dienas.

13 gadus veci pusaudži tika manīti uz Dakas ielām, ierobežojot satiksmi, pārbaudot, vai transportlīdzekļu vadītājiem ir derīgas braukšanas apliecības, vai automašīnas un autobusi ir tehniski labā stāvoklī, pirms atļāva doties tālāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!