Foto: AFP/Scanpix/LETA

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru, kurš saņēmis plašu kritiku par valdības reakciju uz Covid-19 krīzi, svētdien kopā ar tūkstošiem atbalstītāju vizinājās ar motociklu pa Riodežaneiro ielām, ziņo "Al Jazeera".

Motociklisti mērojuši aptuveni 40 kilometrus garu distanci, apstājoties pie Flamengo pludmales, kur prezidents nokāpa no sava motocikla un uzrunāja atbalstītājus.

"Mana armija nekad neies ielās, lai piespiestu jūs palikt mājās," sacīja bijušais armijas kapteinis. "Bez zinātniskiem pierādījumiem gubernatori un mēri ir noteikuši ieslodzījumu vai komandanta stundas (..) Mēs esam gatavi veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai garantētu jūsu brīvību," piebilda Bolsonaru.

Prezidents ir plaši kritizēts par izvairīšanos no tādu pasākumu veikšanas, kas varētu ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību. Brazīliju Covid-19 krīze ir skārusi īpaši smagi - kopumā reģistrēti vairāk nekā 16 miljoni saslimšanas gadījumu, savukārt vairāk nekā 448 000 cilvēki ir miruši.

Valsts Senātā šobrīd ir sākta izmeklēšana par valdības reakciju uz pandēmiju. Covid-19 krīzes agrīnajā stadijā prezidents vīrusu sauca par "mazu gripu" un nomelnoja reģionālos līderus, kuri vēlējās ieviest ierobežojumus, lai nepieļautu jaunā koronvaīrusa izplatību.

Svētdien notikušajā Bolsonaru atbalsta pasākumā piedalījušies aptuveni 10 000 cilvēki un to organizējis kāds prezidenta tuvs draugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!