Foto: AP/Scanpix/LETA
Otrdien no Donavas dzelmes Budapeštā izcelts 29. maijā nogrimušais upes izbraucienu kuģis, kura vrakā atrasti vismaz četru bojāgājušo ķermeņi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kuģis liktenīgajā vakarā veda Dienvidkorejas tūristu grupu. Peldlīdzeklis nogrima pēc sadursmes ar kruīzu kuģi. Uz kuģa atradās 35 pasažieri un divi apkalpes locekļi.

Septiņi cilvēki tika izglābti, 20 gāja bojā, bet astoņi vēl nav atrasti. Starp 20 apstiprinātajiem bojāgājušajiem bija 19 tūristi un viens apkalpes loceklis.

Kuģa izcelšanu ungāru un dienvidkorejiešu glābēju komandām apgrūtināja augstais ūdens līmenis. Otrdien no rīta kuģis beidzot pacelts pie ūdens virsmas un nirēji tajā devās meklēt bojāgājušo ķermeņus, raksta BBC.

Pēc tam no 70 gadus vecā kuģa izsūknēts ūdens, lai to varētu pilnībā izcelt.

Vrakā atrastie četri mirušie cilvēki ir dienvidkorejiešu tūristi un kuģa kapteinis, ziņo aģentūra "Yonhap".

Pēc sadursmes ar kruīzu kuģi "Viking Sigyn" upes kuģis "Mermaid" nogrimis dažu sekunžu laikā. Dažus ķermeņus izdevās izcelt glābšanas darbu laikā uzreiz pēc avārijas, bet citus aiznesa stiprā straume vai tie palika kuģa vrakā.

Nākamajās dienās tika atrasti vēl vairāki bojāgājušie, viens ķermenis no ūdens izcelts vairāk nekā 100 kilometrus lejup pa straumi no avārijas vietas.

Kuģa vraku pēc izcelšanas pētīs izmeklētāji uzsāktās krimināllietas ietvaros. Aizdomās par pārkāpumiem ūdens satiksmē, kas noveduši pie cilvēku bojāejas, arestēts "Viking Sigyn" kapteinis – 64 gadus vecais Ukrainas pilsonis Jurijs C.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins paziņoja, ka Seula sadarbosies ar Ungārijas varasiestādēm incidenta rūpīgai izmeklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!