Foto: AFI

Paragvajas policija reida laikā cietumā pie galvaspilsētas Asunsjonas atklājusi smalku trīsistabu kameru ar konferenču zāli, platekrāna televizoru un virtuvi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Luksusa cietuma cellē, kurā mitinājies Brazīlijas narkobarons Harviss Čimeness Pavao, tāpat bijis gaisa kondicionētājs, komfortablas mēbeles, vannasistaba un DVD kolekcija. Kameras interjers nu ir iznīcināts, raksta vietējie mediji.

Policija reidu cietumā sarīkojusi pēc tam, kad saņemta informācija par to, ka Pavao gatavojas bēgt no ieslodzījuma, izspridzinot cietuma sienā caurumu. Pavao (attēlā dzeltenajā kreklā) gada beigās būs izcietis sodu par naudas atmazgāšanu, pēc kā, domājams, viņš tiks izdots Brazīlijai.

Foto: Vida Press

Tagad narkobarons pārvietots uz citu cietuma sektoru. Ir sākta izmeklēšana, lai noskaidrotu, kuras amatpersonas atļāvušas izveidot šādu luksusa kameru.

Cietumnieki aģentūrai AFP pastāstīja, ka luksusa cietuma spārnā varēja apmesties ikviens, ja samaksāja Pavao 5000 dolāru (4550 eiro) vienreizējo maksu un 600 dolāru (546 eiro) iknedēļas īri. "Viņš bija mīlētākais cilvēks šajā cietumā," aģentūrai teica ieslodzītais Antonio Gonzaless.

Pavao DVD kolekcijā bijis arī TV seriāls par leģendāro Kolumbijas narkobaronu Pablo Eskobaru, kuram izdevās vienoties ar Kolumbijas varasiestādēm pašam veidot savu cietumu. Eskobaru nogalināja aizturēšanas operācijas laikā 1993. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!