Foto: Reuters/Scanpix
Otrdien Latīņamerikā, Čīlē, atklāta lielākā medicīnisko kaņepju audzētava. Tas ir vēl viens solis šajā reģionā ieviestajai legālajai kaņepju audzēšanai medicīniskiem nolūkiem, otrdien vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Ferma ar vairāk nekā 6900 kaņepju stādiem atrodas pilsētiņā Kolbunā, kas ir 275 kilometrus uz dienvidiem no Santjago. Organizatori apgalvo, ka ferma palīdzēs ārstēt 4000 pacientus Čīlē.

Šis projekts ir turpinājums kādai citai marihuānas plantācijai, kas atradusies Santjago pilsētā. Līdz ar diskusijām Čīles parlamentā par marihuānas dekriminalizāciju marihuānas audzēšana mājas apstākļos, kas domāts tikai personīgām vajadzībām, kļūst par aktuālu jautājumu valstī, vēsta "Reuters".

"Šī saimniecība ļauj cilvēkiem redzēt marihuānas audzēšanu realitātē un to, kādi ir tās patiesie audzēšanas nolūki," skaidro projekta vadītāja Ana Marija Gazmuri.

Projekta autori cer no marta līdz maijam novākt 1,5 miljonus tonnu marihuānas, un tas notiks valdības lauksaimniecības dienesta uzraudzībā.

Organizatori laikrakstam "La Tercera" apliecinājuši, ka strādās kopā ar laboratorijām un universitātēm, lai attīstītu uz kaņepēm balstītu terapiju, kas var palīdzēt pacientiem ar hroniskām sāpēm, vēža radītajām komplikācijām un epilepsijas slimniekiem, kā arī citiem.

Jau ziņots, ka Horvātijā kopš pagājušā gada decembra ir legalizēta marihuānas izmantošana medicīniskos nolūkos pacientiem ar tādām slimībām kā vēzis, AIDS un izkaisītā skleroze.

Meksikas Kongress 2006. gadā apstiprināja likumu par neliela daudzuma marihuānas, kokaīna un heroīna dekriminalizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!