Foto: AFP/Scanpix
Jeruzalemes vecpilsētā dažas dienas pēc tam, kad pie svētvietas tika nošauti policisti, uzstādīti metāla detektori un tiek veikta pastiprināta drošības pārbaude, vēsta ārzemju mediji.

Svētdien pie Lauvu vārtiem, kas ir viena no ieejām Jeruzalemes vecpilsētā, tika nolīgti apsardzes darbinieki, kā arī uzstādīti metāla detektori. Kā redzams fotogrāfijās, tad pie drošības pārbaudes vietām dežūrē kārtības sargi ar ieročiem.

Kā atzīmē ārzemju mediji, tad tikai šo svētdien atkal tika atvērts Mošejas komplekss, kas pēc incidenta tika slēgts.

Tiesa, metāla detektoru uzstādīšana radījusi arī sašutumu ticīgo vidū, jo daži no apmeklētājiem paziņojuši, ka nedosies cauri drošības pārbaudēm. Tā rezultātā viņi lūgušies netālu no metāla detektoriem.

Jau ziņots, ka apšaude notika Jeruzalemes vecpilsētā, vietā, kuru ebreji dēvē par Tempļa kalnu, bet musulmaņi par Al Haram aš Šarīfu - Cēlo svētnīcu. Mošejas komplekss, kas atrodas šajā vietā, ir trešā nozīmīgākā musulmaņu svētvieta un visnozīmīgākā jūdaisma svētvieta, kur atradies Bībelē aprakstītais Jeruzalemes templis.

Incidents, kurā tika nošauti policisti, sācies piektdienas rītā pie Lauvu vārtiem. Mošeju komplekss atrodas pavisam netālu no tiem. Uzbrucēji atklāja uguni pret izraēliešiem, bet pēc tam iebēga mošejā kompleksā, kur viņus nošāva policisti.

Pie uzbrucējiem tika atrastas divas šautenes, pistole un nazis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!