Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lībijas austrumu pilsētā Bengāzī otrdienas vakarā eksplodēja divas automobiļos ievietotas bumbas, nogalinot vismaz 41 cilvēku un ievainojot vēl lielāku skaitu, ziņo amatpersonas. Neviens grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par šiem sprādzieniem.

Pirmais sprādziens notika, kad cilvēki nāca ārā no mošejas dzīvojamā rajonā. Otrā eksplozija notika pusstundu pēc pirmās, kad notikuma vietā bija sapulcējušies iedzīvotāji un mediķi, lai evakuētu ievainotos.

Lībija ir ieslīgusi haosā pēc ilggadējā diktatora Muammara Kadafi gāšanas un noslepkavošanas 2011. gadā. Kopš 2014. gada valsts ir sašķelta starp konkurējošām valdībām un parlamentiem, kas bāzējušies Lībijas rietumu un austrumu reģionos un kurus atbalsta dažādi kaujinieku grupējumi un ciltis.

Džihādistu grupējums "Daesh" darbojas Lībijā, bet tā darbība pārsvarā notiek ārpus galvenajām pilsētām. Lībijas otrajā lielākajā pilsētā Bengāzī ir notikušas kaujas starp spēkiem, kas ir lojāli ģenerālim Halīfam Haftaram, kurš vada Lībijas Nacionālās armijas paliekas valsts austrumos, un starp viņa pretiniekiem – islāmistu kaujiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!