Foto: Valdis Kaulins/The Rīga Conference
Sestdien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) turpinās ikgadējais ārpolitikas un drošības forums "Rīgas konference 2019", kas pulcē politikas un drošības ekspertus no vairākiem desmitiem valstu.

Konference notiek no 11. līdz 12. oktobrim un šogad veltīta tādām aktualitātēm kā NATO nākotne, sasniedzot alianses 70 gadu jubileju, pārmaiņas Eiropas politiskajā elitē, digitālā laikmeta ietekme uz politiku, Rietumu attiecībām ar Krieviju un jauno lielvaru ietekmes veidošanu.

Konferences tiešraidei var sekot portālā "Delfi".

Sestdien notiek diskusijas par Krievijas un Rietumu attiecībām, populistisko partiju pieaugošo popularitāti Eiropas valstīs, kā arī tehnoloģiskās attīstības radīto ietekmi uz politiskajiem procesiem. Starp konferences runātājiem ir bijušais Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks un Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Divu dienu laikā, "Rīgas konferencē 2019" pavisam tiks aizvadītas 11 dažādu formātu diskusiju sesijas. Šī gada konferenci atklāja Latvijas ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Rīgas konference 2018 pulcēja lielāko dalībnieku skaitu pēdējo desmit gadu laikā - 650 dalībnieku no vairāk kā 40 valstīm.

Vairāk informācijas par konferenci šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!