Foto: Reuters/Scanpix
Ēģiptē atrastas senas pazemes kapenes ar vismaz 17 mūmijām, kuras pārsvarā saglabājušās gandrīz neskartas, vēsta portāls ABC.

Kapenes ar cilvēku mūmijām, kaļķakmens un māla sarkofāgiem, dzīvnieku zārkiem un papirusu atrastas astoņus metrus zem zemes Minjas provincē aptuveni 250 kilometrus uz dienvidiem no Kairas.

Apbedīšanas vietu ar radara palīdzību pirms gada atklāja Kairas Universitātes studentu komanda, taču publiska izziņošana un kapeņu izrādīšana žurnālistiem notika sestdien.

Foto: Reuters/Scanpix

Mūmijas pagaidām nav precīzi datētas, bet, domājams, tās ir no Ēģiptes grieķu–romiešu perioda. Tas bija aptuveni 600 gadu ilgs laika periods kopš 332. gada pirms mūsu ēras, kad Ēģipti iekaroja Aleksandrs Lielais.

Foto: Reuters/Scanpix

Ēģipte cer, ka šis un citi pēdējā laika atklājumi palīdzēs radīt pozitīvāku valsts tēlu un piesaistīt tūristus, kuru plūsma apsīka pēc 2011. gada Arābu pavasara nemieriem un sekojošās politiskās nestabilitātes valstī.

Foto: Reuters/Scanpix

Agrāk šonedēļ Ēģipte paziņoja, ka pie nesen atklātas piramīdas paliekām ir atrastas faraona meitas kapenes no 3700 gadu senas pagātnes, ziņoja raidsabiedrība BBC.

Kapenēs tika atrasta ar iegrebtiem hieroglifiem rotāta koka kaste, kurā atradās trauki ar cilvēka orgāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!