Foto: Publicitātes foto
Vācijā Elbas upē sestdienas vēlā vakarā ar konteineru kravas kuģi sadūries un īsā laikā nogrimis 1883. gadā būvēts divmastu šoneris "No 5 Elbe".

Par senāko kuģi Hamburgā dēvētais 135 gadus vecais burinieks sadursmes brīdī vedis ekskursijā cilvēku grupu. Visus 43 uz tā esošos cilvēkus drīz pēc sadursmes drošībā nogādājuši glābēji, bet piecus pasažierus bijis jānogādā slimnīcā, vēsta ziņu aģentūra AP.

Glābēji negadījuma tuvumā bijuši tikai nejaušības dēļ, jo bija ieradušies uz kādu maznozīmīga incidenta vietu pavisam tuvu sadursmes vietai. Ja tiem būtu bijis jāierodas no bāzes, iespējams, būtu arī bojāgājuši, glābēji atklājuši BBC. Negadījuma iemesli tikšot noskaidroti izmeklēšanā.

Kā liecina kuģa īpašnieku interneta vietnē paustā informācija, burukuģis tikai pavisam nesen kapitāli restaurēts kādā Dānijas kuģubūvētavā, tajā ieguldot līdzekļus aptuveni pusotra miljona eiro apmērā. Grimstošais šoneris pēc sadursmes vēl veiksmīgi uzstūrēts uz piekrastes smilšu strēles, saglabājot cerības to izvilkt un, iespējams, atkal atjaunot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!