Apmēram 1500 migranti un bēgļi, kuri dzīvo pašu uzceltajā nometnē "Jaunie džungļi" Francijas Kalē pilsētā pie Lamanša šauruma, nedēļas nogalē ar varu tiks pārcelti citviet, bet viņu teltis un būdas - nojauktas, ziņo "Vice".

Francijas amatpersonas izplatījušas paziņojumu par nepieciešamību no nometnes izvākties nepilnai trešdaļai no kopumā tajā mītošajiem aptuveni 4500 cilvēkiem. Viņiem tiek piedāvāts pārcelties uz burtiski blakus uzcelto apsildāmo konteineru ciematu, kurā tiek solīti daudz labāki apstākļi.

Šis plāns paredz atbrīvot vismaz 100 metrus platus joslu starp nelegāli uzbūvēto nometni un lielceļu. Tas palīdzēs policijai turpmāk labāk kontrolēt migrantu mēģinājumus iekļūt uz lielceļa esošo kravas automašīnu kravas nodalījumos, lai veiksmes gadījumā tiktu Eirotunelī vai uz prāmjiem un tādējādi nokļūtu Lielbritānijā.

Tie, kas dzīvo pašu būvētajā apmetnē, par spīti tajā esošajiem skarbajiem apstākļiem, uzskata, ka jaunajās pajumtēs vairs nebūs iespējams nodrošināt savu "privātumu un cieņu", raksta "Vice". Tāpat viņi uzskata, ka, pārceļoties uz jaunajām vietām, viņi tiks piespiesti lūgt patvērumu Francijā, kas viņiem liegtu to vēlāk darīt Lielbritānijā, kurā runāto angļu valodu pretstatā franču valodai viņi jau lielākoties prot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!