Foto: AFP/Scanpix/LETA
Strasbūras iedzīvotāji Ziemassvētku tirdziņa apkārtnē nolikuši ziedus un svecītes, lai godinātu otrdienas apšaudē bojāgājušos.

Otrdienas, 11. decembra, vakarā netālu no Ziemassvētku tirdziņa Strasbūrā tika sarīkota apšaude, kurā trīs cilvēki gāja bojā, bet vēl 11 tika ievainoti. Aizdomās turētais bija apbruņojies ar automātisko šauteni un atklājis uguni pūlī.

Jau otrdienas vakarā šāvējs tika identificēts kā Šerifs Šekats, kurš dzimis Strasbūrā. 29 gadus vecais vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, tiesa gan, par darbībām, kas nav saistītas ar terorismu.

Apšaudes vaininieks tika meklēts kopš otrdienas vakara, tomēr ceturtdienas vakarā tika atrasts Strasbūras Neidorfas rajonā, kur agrāk šodien notika izmeklēšanas operācija. Aizdomās turamais tika nošauts uzreiz pēc tam, kad viņš atklāja uguni uz policistiem.

Meklēšanas darbos bija iesaistījušies ap 700 likumsargu.

Portāls "Delfi" jau trešdienas vakarā Strasbūrā novēroja, ka iedzīvotāji netālu no Ziemassvētku tirdziņa pilsētas centrā izlikuši ziedus un svecītes apšaudē bojāgājušo piemiņai.

Foto: DELFI
Foto: DELFI
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!