Igaunijā piektdien nogādātas pirmās kājnieku kaujas mašīnas "CV9035NL", ko tā iegādājusies no Nīderlandes.

Kravas kuģis ar 12 kājnieku kaujas mašīnām un vienu evakuācijas un remonta bruņu transportlīdzekli piektdien ieradās Paldisku Ziemeļu ostā, informēja Igaunijas Aizsardzības spēku Ģenerālštāba preses dienestā. Transportlīdzekļi tiks nogādāti Igaunijas Aizsardzības spēku 1. kājnieku brigādes bāzē Tapā.

2014. gada beigās Igaunija ar Nīderlandi noslēdza 113 miljonu eiro vērtu līgumu, kas paredzēja iegādāties 44 lietotas kājnieku kaujas mašīnas "CV9035NL" un sešas palīgmašīnas, kas būvētas uz tanka "Leopard 1" bāzes.

Līguma vērtība bija 113 miljoni eiro. Kājnieku kaujas mašīnas tiks piegādātas 2016.-2018.gadā. Vecākie lietotie transportlīdzekļi ir septiņus gadus veci. Pirms piegādāšanas tiem Nīderlandē tiks veikta tehniskā apskate un nepieciešamības gadījumā arī remonts.

Šogad janvārī tika parakstīts līgums, kas paredz, ka Igaunija no Norvēģijas par 635 tūkstošiem eiro iegādāsies 37 kājnieku kaujas mašīnu CV-90 korpusus, no kuriem 35 tiks pārveidoti par bruņotu palīgtransportu, bet divi izmantoti braukšanas apmācībās. Apmēram 15 gadus veco korpusu piegāde gaidāmā 2016.-2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!