Sestdien Igaunijā desmitiem motobraucēju devās braucienā, lai pieminētu 7. jūnijā agresīva vīrieša nošautos cilvēkus, tostarp motociklistu, kurš dzinās uzbrucējam pakaļ.

Motociklisti sestdien sapulcējās Lihulā degvielas uzpildes stacijā "Olerex", kur sākās 7. jūnija vakara traģiskie notikumi, ziņo "Delfi.ee". Pēc tam motociklisti devās piemiņas braucienā uz traģēdijas vietu un bojāgājušā biedra dzimtajām vietām. Vēl vienu piemiņas braucienu motociklisti rīkošot arī svētdien, kad notiks atvadīšanās no upuriem.

Lihulas degvielas uzpildes stacijā motociklists Virgots Rjagastiks pamanīja, kā apreibinājies autovadītājs Miks Tarastems izraisa sadursmes ar citiem auto un pamet notikuma vietu. Motociklists ziņoja policijai un sekoja Tarastema "Subaru".

Pēc neilga laika Tarastems nenovaldīja spēkratu un iebrauca grāvī. Tad viņš sašāva un ar šāvieniem galvā nogalināja Rjagastiku, kurš bija pienācis pie viņa auto.

Tarastems šāva arī pa kāda aculiecinieka automašīnu, kurš paspēja aizbēgt.

Pēc tam uzbrucējs atklāja uguni pa žiguli, kurā garām brauca vecvecāki un trīs mazbērni. Rezultātā vecmāmiņa tika nogalināta, bet divi no bērniem ievainoti. Neilgi pēc pusnakts šāvēju aizturēja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!