Foto: AP/Scanpix
122 metrus gara bagete, kas izcepta starptautiskā izstādē "World Expo 2015" Itālijas pilsētā Milānā, ir iekļauta Ginesa Pasaules rekordu grāmatā kā garākā bagete pasaulē.

Apmēram 60 Francijas un Itālijas maiznieku svētdien strādāja gandrīz septiņas stundas, lai izceptu šo franču maizi, kurai ir raksturīgs mīksts vidus un kraukšķoša garoza. Tas notika, metodiski pārvietojot īpaši izstrādātu portatīvo iekārtu visā mīklas izstrādājuma garumā.

Maiznieki cepa ar ātrumu 20 metri stundā. Darbu sarežģīja atrašanās ārpus telpām, un vislielākais izaicinājums bija novērst bagetes pārlūšanu. Tas tika atrisināts, pārklājot mīklu ar plastikāta plēvi.

Tika pārspēts iepriekšējais records, kuru ar 111 metrus garu bageti bija uzstādījusi kāda Francijas lielveikalu ķēde.

Kad jaunā bagete tika atzīta par rekordisti, tā tika sagriezta, apziesta ar riekstu un šokolādes krēmu "Nutella" un izdalīta simtiem izstādes apmeklētāju. Krēmu šim pasākumam sagādāja tā ražotāja Itālijas firma "Ferrero".

Tas bija vismaz ceturtais pasaules rekords, kas pasludināts sešus mēnešus ilgās "Expo 2015" laikā pirms 31.oktobrī paredzētās izstādes slēgšanas. Starp šiem rekordiem bija visgarākā pica, kuras garums sasniedza 1,5954 kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!