Foto: Publicitātes attēli

Kopš trešdienas vakara Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā norisinās četrpusējās sarunas starp Krievijas, Ukrainas, Francijas un Vācijas līderiem. Tās vienaldzīgus nav atstājušas arī interneta jokdarus, kuri ar karikatūru un fotomontāžu palīdzību par tām pauduši savu viedokli.

No tā iesauktā "Normandijas četrinieka" visvairāk parodēti Krievijas prezidents Vladimirs Putins un Baltkrievijas līderis Aleksandrs Lukašenko. Putins jokdaru veidotajos attēlos redzams gan mirkstam asiņu vannā, gan maskējoties "zaļā vīriņa" formā, gan šūpojoties un pat paslēpies tankā. Savukārt Lukašenko vismaz divos attēlos redzams ar ieroci, bet vienā aicina Petro Porošenko likt galvu giljotīnā.











Vairāki interneta joki pat kļuvuši tik populāri, ka tiem noticējuši arī mediji. Tā, piemēram, publicēts foto, kurā šķietami apmulsuša Vladimira Putina rokās redzams salauzts zīmulis. Tomēr atklājies, ka fotogrāfija ir kāda video kadrs, kurā skaidri redzams, ka zīmulis Krievijas prezidenta rokās tomēr nav salauzts.


Tāpat video, kurā Lukašenko neļauj Putinam apsēsties, atņemot viņam krēslu, nav gluži patiess. Tas parādīts atpakaļgaitā, ko var pamanīt, arī vērojot citus personāžus, kuri fonā aizdomīgi savādi kāpjas atpakaļ. Patiesībā Lukašenko uz krēsla bija atspiedies un Putins to par katru cenu cenšas pastumt uz savu pusi.

Vēstīts, ka dalībnieki vienojušies "gandrīz par visiem" jautājumiem Ukrainas konflikta regulēšanā, izņemot jautājumu par Ukrainas un Krievijas robežas kontroli pašpasludināto Doņeckas un Luhanskas "tautu republiku" teritorijā. Visu nakti ilgušās sarunas varētu beigties tuvāko divu tuvāko diennakšu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!