Franču aktieris Žerārs Depardjē, kurš pēdējā laikā izpelnījies uzmanību ar publiskiem lojalitātes apliecinājumiem Krievijai, ir ieradies vizītē Baltkrievijā, kur iemēģinājis roku lauku darbos baltkrievu prezidenta Aleksandra Lukašenko uzraudzībā.

Fotogrāfijās, ko ziņu aģentūru fotogrāfi trešdien uzņēmuši Baltkrievijas līdera rezidencē ārpus Minskas, redzams, ka autoritārais prezidents pats personīgi apmāca Depardjē pareizi satvert un pielietot izkapti. Tāpat franču aktieris, kurš 2013. gadā ieguvis Krievijas pilsonību, redzams pieturam pajūgā iejūgtu zirgu.

Baltkrievijā Depardjē apmeklējis arī fermu, nolicis ziedus pie Otrajā pasaules karā kritušo memoriāla un saņēmis dāvanā tradicionālo maizi.

"Jums ir brīnišķīgas sievietes, labs piens un laba gaļa. Tas ir tas, kas tādam bullim kā man ir vajadzīgs," Baltkrievijas mediji citē Depardjē teikto. "Es redzu, ka cilvēki te ir laimīgi, mierīgi un ka šajā valstī noteikti ir patīkami dzīvot," aktieris uzsvēris, apciemojot piena fermu.

Baltkrievijā Depardjē ieradies kopā ar producentu topošajai filmai par franču gaisa spēku vienību, kas Otrā pasaules kara laikā cīnījās austrumu frontē.

Vēstīts, ka franču aktieris Depardjē 2013. gadā saņēma Krievijas pilsonību un ir bieži izteicis atbalstu Kremļa saimniekam Vladimiram Putinam. Maijā Depardjē paziņoja, ka ir "gatavs mirt par Krieviju". Par aktiera prokremlisko nostāju Ukraina Depardjē ir iekļāvusi savā "melnajā sarakstā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!