Indijas pārvaldītās Kašmiras valdība uzsākusi vakcināciju pret Covid-19, nosūtot mediķu brigādes tieši pie iedzīvotājiem viņu mājās, darbā uz laukiem un ceļā jeb kur vien izdodas kādu satikt, liecina aģentūras EPA fotogrāfa Farūka Hana uzņemtie attēli.

Mediķi un sociālie darbinieki pie iedzīvotājiem dodas nelielās grupās, un, kā redzams uzņemtajos attēlos, pa nomaļajiem un kalnainajiem Kašmiras apgabaliem viņi galvenokārt pārvietojas kājām, pa tiltiņiem šķērsojot straujas upes, un ķerot cilvēkus rīsu lauku terasēs.

Indija vēl maijā nokļuva pasaules mediju virsrakstos, kad tur ne tikai strauji auga no jauna inficēto skaits, bet atklājās, ka slimnīcas un medicīnas sistēma kopumā nespēj apkarot pandēmiju, ekipējuma akūta trūkuma dēļ. Tostarp skābekļa baloni, kas nepieciešami Covid-19 smagāko komplikāciju gadījumā, kā arī intensīvajā aprūpē nonākušajiem, kļuvuši par deficīta preci, ar kuru savai drošībai bija apgādājušies turīgākie, kamēr slimnīcās to trūkuma dēļ mira pacienti.

Tomēr Indija ir ne tikai otra apdzīvotākā valsts pasaulē, tā ir arī ģeogrāfiski milzīga un attiecīgi ļoti dažāda. Tas iezīmējas arī cīņā a pandēmiju – kamēr lielpilsētās slimnīcas nespēja tikt galā ar straujo pacientu pieplūdumu, no dažādiem reģioniem pienāca ziņas par sazvērestību teoriju uzvaras gājienu un noraidošu attieksmi pret vakcinēšanos. Savukārt citviet savrupā dzīve līdz šim brīdim turpina ritēt savu gaitu un mediķu ierašanā klātienē faktiski ir vienīgais līdzeklis viņu sasniegšanai.

Indijā līdz šim reģistrēti gandrīz 30 miljoni ar koronavīrusu inficēto un līdz šim no tā izraisītās slimības miruši gandrīz 370 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!