Foto: RIA Novosti/Scanpix
Desmitiem tūkstoši cilvēku trešdien Maskavā piedalījās pasākumos par godu Krievijas Nacionālās vienotības dienai, vēsta "Radio Brīvā Eiropa".

4. novembra mītiņš Maskavā sākās ar klusuma brīdi, lai pieminētu 31. oktobrī Ēģiptē avarējušās Krievijas pasažieru lidmašīnas upurus.

Tikmēr valsts otrajā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā Vienotības dienas pasākumi ir atcelti sēru dēļ.

Ziņu vietne "Lenta.ru" norāda uz negaidītām izmaiņām: Maskavas mērija šogad aizliegusi kustībai "Ruskie" ("Русские", "Krievi") šajā dienā rīkot tradicionālo "Krievu maršu". Dienu pirms tam Maskavas pilsētas tiesa atzinusi kustību "Ruskie" par ekstrēmistiem.

Rezultātā šogad "Krievu maršu" rīkojušas mazāk ietekmīgas organizācijas, kas nozīmē pasākuma statusa un dalībnieku skaita samazināšanos, skaidro "Lenta".

Tikmēr centrālā svētku pasākuma lozungs ir "Mēs esam vienoti", un tajā nav nekādas nacionālās identifikācijas, turklāt piedalās arī dažādu nacionālo diasporu pārstāvji, uzsver portāls.

Nacionālās vienotības dienā, savā "Instagram" kontā ar Putina runas fragmentu, tautiešus sveic arī Kremlim uzticīgais Čečenijas Republikas prezidents Ramzans Kadirovs.

Nacionālās vienotības diena ir prezidenta Vladimira Putina laikā ieviesta brīvdiena, kas tiek atzīmēta par godu Krievijas uzvarai pār Polijas spēkiem 1612. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!