Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Arī Covid-19 pandēmijas laikā daudzas valstīs neizpalika bez krāšņām 2022. gada sagaidīšanas svinībām, kopā sanākšanas pilsētu laukumos vai vismaz izgaismotām pilsētas centrālajām ēkām. Kā pasaulē sagaidīja Jauno gadu, piedāvājam ieskatu ar fotomirkļiem no dažādām pasaules valstīm.

To vidū skatāma tradicionālā uguņošana pie Sidnejas operas nama un ostas tilta, Taizemes budistu mūku lūgšanas templī Bangkokā, sagaidot Jauno gadu, draugu satikšanās Sarkanajā laukumā Maskavā, pozēšana pie svētku egles un 2022 cipariem Kairā, izgaismotie Brandenburgas vārti Berlīnē, kur bez skatītājiem norisinājās televīzijas svētku pārraides filmēšana, un krāšņs salūts pie pasaules augstākās ēkas Burj Khaliha Dubaijā.

Arī Ņujorka, kā redzams, attēlos svinēja, līksmojot Mahetenā, kur vecgada vakarā bijis sastopams arī šī raksta titulbildē redzamais miniatūrais pūdelis Tedijs. Taimskvērā, kur pulkstenis iezvanīja pusnakti, notika arī kāds bildinājums. Jauno gadu cilvēki sagaidīja arī Elizejas laukos Parīzē. Bagdādē pusnaktī tika rīkota uguņošana. Taču Viļņā Katedrāles laukumā bazilika laistījās videoprojekcijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!