Foto: Reuters/Scanpix

Pieaugot turīgo ķīniešu slānim, valstī aug pieprasījums pēc miesassargiem, kurus daudzi bagātnieki uzskata arī par statusa simbolu. Tas veiksmīgi ļāvis attīstīties miesassargu apmācības biznesam, vēsta laikraksts “Daily Mail”.

Bijušā karavīra Čena Jonkvina dibinātais uzņēmums"Tianjiao" ir valstī pirmā profesionālā miesassargu akadēmija, kur arodu var apgūt bijušie karavīri un citi interesenti.

Biznesu uzsākot, miesassargu klienti pārsvarā bijušas slavenības, bet nu aizstāvjus sev vēlas pārsvarā uzņēmēji, kas uzskata, ka miesassargs ir statusa simbols, stāsta 30 gadus vecais Čans.

Lai gan Ķīnā uzbrukumi bagātajiem nav tik izplatīti kā, piemēram, Venecuēlā, plaisas palielināšanās starp turīgajiem un nabagajiem rada spriedzi. Valstī ir notikuši atsevišķi gadījumi, kad cilvēki uzbrūk luksusa automašīnām, kas iesaistītas satiksmes negadījumos ar trūcīgākiem pilsoņiem.

Akadēmijā strādā treneri no Krievijas un Izraēlas, bet tiek meklēti kontakti arī ar Francijas un Lielbritānijas speciālistiem. Tāpat kompānija sadarbojoties ar Ķīnas militāristiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!