Foto: AP/Scanpix

Ar gavilēm un gaidīšanu pie lielajiem ekrāniem Ziemeļkorejas iedzīvotāji Phenjanā sagaidījuši kārtējo jaunās raķetes izmēģinājumu, vēsta ārvalstu mediji.

Kā redzams ziņu aģentūru "Reuters", "AFP" un "AP" fotoattēlos, Ziemeļkorejas galvaspilsētā Phenjanā uz laukuma ticis uzstādīts liels ekrāns, kur vairāki iedzīvotāji bija sapulcējušies, lai vērotu raķetes palaišanu.

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja piektdien veikusi kārtējo starpkontinentālo ballistiskās raķetes izmēģinājumu. CNN aptaujātie eksperti uzsvēruši - ka, uzbrukuma gadījumā, raķetes var sasniegt ASV lielās pilsētas, piemēram, Losandželosu.

Piektdien netālu no robežas ar Ķīnu palaistā "Hwasong-14" raķete 45 minūtēs nolidojusi aptuveni 1000 kilometrus un sasniegusi 3700 kilometru augstumu, pēc tam, visticamāk, iekrītot Japānas teritoriālajos ūdeņos.

Ziemeļkoreja savā paziņojumā gan bilst, ka "Hwasing-14" raķete bijusi gluži kā kaujas raķete un izmēģināts tās maksimālais potenciāls. Phenjanas paziņojumā teikts, ka "Vašingtonai šo izmēģinājumu ir jāuztver kā nopietnu brīdinājumu".

ASV prezidents Donalds Tramps jau nosodījis Ziemeļkorejas kārtējo izmēģinājumu. ASV līdz šim prognozēja, ka Phenjanas raķešu programmas nav tik attīstīta un starpkontinentālās raķetes pilnu izmēģinājumu varētu veikt ne ātrāk par 2018. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!