Foto: Publicitātes foto
Kaļiņingradas apgabala pilsētā Baltijskā policija atradusi 1300 maisus ar dzintaru - šo akmeņu kopējais svars pārsniedzis 29 tonnas, bet aptuvenā vērtība varētu būt 87 miljoni eiro.

Kā informē Krievijas Iekšlietu ministrijas preses dienests, dzintara slēpnis atklāts Otrā pasaules kara laiku vācu forta noliktavā.

Dzintara krājumi atrasti, kad policija veikusi kratīšanu uzņēmēja Viktora Bogdana īpašumos - šis SIA "Амбер-плюс" direktors tiek turēts aizdomās par nodokļu mahinācijām 350 miljonu Krievijas rubļu vērtībā.

"Visa dzintara partija noformēta uz vienu no komerciālajām struktūrām, ko kontrolē Viktors Bogdans," precizē policija.

Noskaidrots, ka ienākumi no plānotās dzintara pārdošanas paredzēti, lai finansētu organizētās noziedzības grupu, kas nodarbojas ar nelegālu dzintara tirdzniecību Krievijā un ārvalstīs.

Tā kā daļa no noliktavas telpām ir appludināta, policijai palīgā nākuši ūdenslīdēji, jo tiek lēsts, ka vēl ne mazāk iespaidīgi dzintara krājumi varētu atrasties arī zem ūdens.

Krimināllieta pret Viktoru Bogdanu ierosināta 2012. gada jūlijā - viņam inkriminētas nelikumīgas mahinācijas ar pievienotās vērtības nodokli. Iepriekš viņam jau konfiscētas 60 tonnas aizdomīgas izcelsmes dzintara izejmateriāla.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!