Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas karaliene Elizabete II kopā ar vīru, princi Filipu, otrdien ieradusies valsts vizītē Vācijā, vēsta ārzemju mediji.

Lidmašīna ar karalisko pāri nolaidās Tēgeles lidostas armijas daļā, un pēc svinīgas apsveikšanas un 21 zalves Elizabete II devās uz izsmalcināto "Hotel Adlon Kempinski" viesnīcu, kas atrodas pie Brandenburgas vārtiem un uz kura jumta karalienes uzturēšanās laikā plīvos viņas standarts.

Vācijā karaliene uzturēsies trīs dienas. Programmas oficiālā daļa sāksies trešdien, kad Elizabeti II uzņems Vācijas prezidents Joahims Gauks, pēc kura ielūguma karaliene ieradās Vācijā. Vēlāk karaliene tiksies arī ar kancleri Angelu Merkeli.

Karalienes vizītes laikā viņai ieplānots arī izbrauciens ar laivu pa Šprē upi, vainaga nolikšana pie kara memoriāla bulvārī "Unter den Linden", kā arī "Karalisko lasījumu" apmeklēšana Berlīnes Tehniskajā universitātē.

No Berlīnes Elizabete II dosies uz Frankfurti pie Mainas, kur apmeklēs Sv. Pāvila baznīcuun rātsnamu. Vizīte noslēgsies 26. jūnijā Lejassaksijā ar Bergenas-Belzenas memoriālā kompleksa apmeklējumu vietā, kur II Pasaules kara laikā atradās koncentrācijas nometne.

Šī ir piektā Lielbritānijas karalienes valsts vizīte Vācijā - iepriekšējās notika 1965., 1978., 1992. un 2004. gadā, bet vairākkārt Elizabete II šo valsti apmeklējusi neoficiāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!