Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Piektdien Kijivā tiesas priekšā stājies 21 gadu vecais Krievijas armijas seržants Vadims Šišimarins, kurš ir apsūdzēts kara noziegumos par 62 gadus veca vīrieša nogalināšanu ar šāvienu galvā, vēsta raidsabiedrība "Sky News".

Šis ir pirmais gadījums kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma sākuma, kad Krievijas militārpersona tiek tiesāta par Ukrainā pastrādātiem kara noziegumiem. Notiesāšanas gadījumā apsūdzētajam draud mūža ieslodzījums.

Piektdien Šišimarins tiesā parādījies neilgu brīdi, kur apstiprināja, ka ir Krievijas karavīrs, dzimis Irkutskas apgabalā. Pēc īsas tiesnešu un advokātu diskusijas tiesas sēde piektdien atlikta un tikšot atsākta 18. maijā.

Atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīts, ka izmeklēšanā noskaidrots, ka šis 21 gadu vecais krievu karavīrs 28. februārī noslepkavojis neapbruņotu Sumu apgabala Čupakhivkas ciema iedzīvotāju, kurš pa ceļa malu stūma velosipēdu.

Pirms tam kolonnu, kurā atradās seržants Šišimarins, iznīcinājusi Ukrainas armija. Bēgot viņš kopā ar vēl četriem kolēģiem no automātiem atklāja uguni uz privāto automašīnu un to nolaupīja.

Pēc tam iebrucēji ar nolaupīto automašīnu iebrauca ciematā. Tur viņi ieraudzīja vīrieti, kurš atgriezās mājās un runāja pa telefonu. Viena no militārpersonām pavēlēja seržantam nogalināt civiliedzīvotāju, lai viņš par iebrucējiem nepaziņotu Ukrainas armijai.

Šišimarins ar automātu vairākas reizes iešāva 62 gadus vecajam vīrietim galvā, to nogalinot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!