Foto: Reuters/Scanpix /LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas diktators Kims Čenuns trešdien ar savu privāto vilcienu ieradies Vladivostokā, kur viņam gaidāma tikšanās ar Kremļa saimnieku Vladimiru Putinu.

Kims un Putins tiksies pirmo reizi. Samits, kurā nav gaidāma nekādu vienošanos parakstīšana, notiks ceturtdien Krievijas Tālo Austrumu ostas pilsētā Vladivostokā. Kremlis paziņoja, ka saruna būs par Ziemeļkorejas kodoljautājumu.

Analītiķi uzskata, ka Kims Krievijā meklē atbalstu pēc tam, kad ir izjukušas sarunas ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Kims uz Krieviju devies trešdien ar vilcienu, tāpat kā uz tikšanos ar ASV prezidentu Donaldu Trampu februārī Vjetnamā. Iebraucot Krievijā, Kima vilciens piestāja Hasanas stacijā, kur diktators sveikts ar sālsmaizi, liecina fotoaģentūru attēli.

Ceļš no pierobežas pilsētas Hasanas stacijas tālāk līdz tikšanās vietai Vladivostokai aizņēma aptuveni deviņas stundas, ziņo Krievijas aģentūra TASS.

Trešdienas pēcpusdienā Kims ieradies Vladivostokā, kur kadrus ar viņa izkāpšanu no zaļā vilciena pārraidīja valsts TV.

Vilcienu kā pārvietošanās līdzekli savās vizītēs izmantoja arī Kima Čenuna tēvs un priekšgājējs amatā Kims Čenirs.

Kima Čenira bruņotais vilciens sastāvot no vairākiem desmitiem vagonu ar konferenču zālēm, pieņemšanas telpām un guļamistabām, savulaik ziņoja Dienvidkorejas plašsaziņas līdzekļi. Vilcienā bijuši satelīttelefoni un videoiekārtas.

Kimam Čeniram bijuši vairāki privātie vilcieni. Tiek lēsts, ka vadonim bija pieejami pavisam ap 90 speciālu vagonu, ziņoja "New York Post". Vajadzības gadījumam vilcienā esot pat bruņumašīnas un mazs helikopters.

Kims Čenirs savā nāves brīdī 2011. gada decembrī atradies vilcienā darba braucienā, liecina Ziemeļkorejas oficiālā versija.

Saskaņā ar nostāstiem, braucot pa Krieviju, vilciena pasažieriem katru dienu pa gaisu piegādāti svaigi omāri. Vilcienus ceļojumiem uz Krieviju un Ķīnu izmantojis arī Kima Čenira tēvs Kims Irsens. Dažkārt tas skaidrots ar abu iespējamām bailēm no lidošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!