Foto: EPA/Scanpix/LETA

Totalitārās Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns pirmo reizi publiski parādījies kopā ar savu meitu, turklāt tas noticis starpkontinentālās ballistiskās raķetes palaišanas laikā, liecina Phenjanas izplatītās fotogrāfijas un oficiālie mediji.

Fotogrāfijas, kurās Kims kopā ar meitu redzams apskatām starpkontinentālo raķeti un vērojam tās palaišanu, Ziemeļkorejas medij izplatīja aizvadītajā sestdienā. Savukārt svētdien Korejas Strādnieku partijas oficiālais laikraksts "Rodong Sinmun" skaidroja, ka Kims kodolieročus uzskata par nepieciešamību, lai "aizsargātu mūsu bērnus pret ASV uzbrukumu".

Kims Čenuns būvē kodolieročus, lai novērstu "sirdi plosošas vēstures atkārtošanos, kad mūsu bērni ielās meklē pārtiku pēc tam, kad ir zaudējuši savas mātes ienaidnieku uzlidojumos", propagandas medija teikto atstāsta portāls "NK News".

Kims apņēmīgi būvē kodolieročus, lai naidīgie spēki "nenozagtu gaišos smaidus no mūsu bērnu sejām", skaidro "Rodong Sinmun".

Raķetes palaišanu kopā ar Kimu un bērnu vēroja arī līdera sieva Ri Soldžu, liecina attēli un vietējie mediji. Kodolgalviņas nešanai piemērotā raķete "Hwasong-17" tika izmēģināta piektdien, 18. novembrī.

Vērotāji skaidro, ka meitas parādīšanās varētu simbolizēt vēstījumu, ka Ziemeļkoreja būs kodolvalsts vēl paaudzēm uz priekšu. Tāpat izskan versijas, ka Kims meitu jau ir izvēlējies kā pēcteci amatā.

Savukārt raidsabiedrības CNN aptaujātie eksperti pieļauj, ka meitas un sievas piedalīšanās raķetes izmēģinājumā ir mērķēta vietējai auditorijai, parādot, cik viņa ģimene ir stabila un ka Kims ir parastu cilvēku līderis.

Publiski nav zināms nekas daudz par Kima ģimeni. Pats Kims ir aptuveni 38 gadus vecs, bet meita varētu būt deviņus gadus veca. Dienvidkorejas mediji iepriekš ziņoja, ka Kima sieva Ri meitu dzemdējusi 2013. gadā. Tolaik bijusī NBA zvaigzne Deniss Rodmens, atgriežoties no ciemošanās pie sava "drauga uz mūžu" Kima, paziņoja, ka vadoņa meitiņu sauc Džue.

Dienvidkorejas mediji vēstīja, ka Čenuns un Ri Soldžu apprecējās 2009.gadā.

Ziemeļkoreja ir viena no noslēgtākajām pasaules valstīm, kas saskaras ar nopietnām problēmām nodrošināt iedzīvotājiem cienīgus dzīves apstākļus, tomēr resursus novirza kodolieroču un starpkontinentālo raķešu izstrādei.

Pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja ir veikusi vairākus raķešu izmēģinājumus un eksperti neizslēdz, ka valsts varētu gatavoties savam septītajam atombumbas izmēģinājumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!