Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns ir inspicējis svaigi pabeigtu grandiozu celtniecības projektu galvaspilsētā Phenjanā, liecina oficiālās ziņu aģentūras KCNA izplatītās fotogrāfijas.

Smaidīgs noslēgtās valsts līderis attēlos kopā ar amatpersonām un armijas virsniekiem redzams apskatām jauno Mirae Zinātnieku ielas apbūvi – koši krāsotas augstceltnes upes krastā.

Mirdzošās fotogrāfijas un smaidi gan krasi kontrastē ar ziņām par bailēm un teroru valstī, kur pastāv darba nometnes un tiekot piekopti publiskie nāvessodi.

Fotogrāfijas izplatītas laikā, kad Ziemeļkorejā notiek kara dēļ šķirto ģimeņu tikšanās – reta iespēja satikties pirms gadu desmitiem Korejas karā šķirtiem radiniekiem, kas palikuši dažādās robežas pusēs – Ziemeļkorejā vai Dienvidkorejā.

Foto: Reuters/Scanpix

Ģimeņu tikšanās, kuras laiku pa laikam sarīko abas naidīgās Korejas pussalas valstis, ir ļoti emocionāli pasākumi, jo daudzi to dalībnieki ir vecāki par 70 gadiem un cer pirms nāves pēdējo reizi satikt savus otrā robežas pusē palikušos tuviniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!