Sadzīves ķīmijas zīmols "Domestus" Krievijā izsludinājis konkursu par bēdīgākajā stāvoklī esošajām skolu tualetēm. Dalībniekiem ir jāiesūta foto no skolu sanitārajiem mezgliem un paši sliktākie interneta balsotāju skatījumā iegūs balvā bezmaksas tualetes remontu un "Domestos" mazgāšanas līdzekļus veselam gadam, vēsta portāls "Meduza".

Konkurss guvis lielu atsaucību un tā vietnē jau saņemti simti fotogrāfiju ar aprakstiem par gadu desmitiem nebijušu remontu, sarūsējušām caurulēm, podiem bez kabīnēm un citām sūdzībām.

Konkurss par sliktāko skolas tualeti sākās jau martā, taču plaši pamanīts tas tika tikai tagad, kad par to tviterī rakstīja medija "Projekt" žurnāliste Jūlija Lukjanova.


Cilvēki tīmeklī šausminās par tualešu stāvokli un sauc tās par "pašām ellīgākajām" skolu tualetēm valstī. Izskan pat bažas, vai valdība konkursu neslēgs pirms laika, jo tas atklāj pārāk daudz par patieso stāvokli Krievijā.

"Domestus" savā vietnē norāda, ka palīdz savest kārtībā skolu tualetes dažādās valstīs. Ražotājs jau ir remontējis tualetes Krievijā 2019. un 2020. gadā.


Vairāk attēlus var apskatīt konkursa tīmekļa vietnē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!