Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā trešdien apglabāta dienu iepriekš slaktiņā nogalinātā angļu valodas skolotāja Elvīra Ignatjeva, liecina aģentūras TASS fotogrāfijas.

Tikai 25 gadus vecā Ignatjeva skolā strādājusi ceturto gadu. Policija aģentūras žurnālistiem norādījusi, ka viņa gājusi bojā, ar ķermeni aizsedzot kādu skolēnu.

Trešdien Latvijas lielajā kaimiņvalstī izsludināta sēru diena. Kazaņā pie 175. vidusskolas gulst puķes un karogi nolaisti pusmastā. Trešdien plānotas vairāku bojāgājušo bēres. Atbilstoši islāma tradīcijām mirušos apbērē pēc iespējas drīzāk pēc nāves, vēlams diennakts laikā.

Otrdien piedzīvotā šaušana bijis jau 14 uzbrukums skolā Krievijā kopš 2014. gada un piektais, kurā izmantoti šaujamieroči, iepriekš atzīmēja "The Moscow Times".

Slaktiņu sarīkojis 19 gadus vecs 175. Kazaņas vidusskolas beidzējs Ilnazs Gaļavijevs un pretēji sākotnējai informācijai, viņš darbojies viens. Viņš nogalināja deviņus cilvēkus, un 18 nogādāti ārstniecības iestādēs ar galvenokārt šautām un lēcienos pa logiem gūtām brūcēm. Nogalināti septiņi skolēni – četri zēni un trīs meitenes, viņu skolotāja un kāda skolas darbiniece. Iepriekš valsts ziņu aģentūras "RIA Novosti" izplatīto informāciju, ka vēl divi cilvēki miruši, izlecot pa skolas trešā stāva logiem, amatpersonas nav apstiprinājušas.

Uzbrucēja motīvi ir neskaidri, bet viņš jau pirms uzbrukuma sociālajos tīklos paziņoja, ka ko tādu grasās pastrādāt. Slaktiņš īstenots ar uzbrucēja īpašumā esošu legāli iegādātu un reģistrētu ieroci.

Šāvēja aizturēšana:


Tatarstānas amatpersonas paziņojušas, ka katra upura ģimene kompensācijā saņems miljonu rubļu (ap 11 000 eiro), bet ievainoto ģimenes katra saņems – no 200 000 līdz 400 000 rubļu (attiecīgi no aptuveni 2220 līdz 4440 eiro).

Pēc notikušā Krievijas prezidents Vladimirs Putins rosinājis pastiprināt ieroču nēsāšanas atļaujas nosacījumus, bet parlamenta apakšpalātas spīkers Vjačeslavs Volodins slaktiņā vainojis "visiem pieejamo internetu" un rosinājis darīt galu anonimitātei internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!