Foto: AFP/Scanpix
Gadu pēc Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības, Maskavā un daudzviet citur pasaulē notikuši piemiņas gājieni.

Ziņots, ka Krievijas opozīcijas organizāciju pārstāvji iesnieguši Maskavas mērijā pieteikumu Ņemcova piemiņas gājiena rīkošanai.

"Šodien diezgan mierīgi, es pat teiktu gājiens norit tādā kā intelektuālā gaisotnē. Uzraudzīti tiekam nopietni, taču ne tādā apmērā kā savulaik Bolotnoja laukumā. Konfliktus īpaši nemana. Patīkami, ka pūļa rindās redzami dažāda vecuma ļaudis. Kopumā esmu patīkami pārsteigts, jo cilvēki atnākuši tiešām daudz," portālam "Delfi" pastāstīja gājiena dalībnieks Antons Borisenko.

Viņš lēš, ka sestdien ielās varētu būt izgājuši ap 20 tūkstošiem cilvēku.

Gājiens Maskavā, kā stāsta Borisenko, noslēdzies teju trīs kilometrus pirms tilta uz kura noslepkavoja Ņemcovu. Taču cilvēki pēc gājiena tāpat dodas uz slepkavības vietu, lai atstātu ziedus.

Tikmēr arī Latvijā, Bastejkalnā, apmēram 20 dažādu tautību cilvēku pieminēja Krievijas opozīcijas politiķi Borisu Ņemcovu, novēroja aģentūra LETA.

Kā teicis viens no pasākuma dalībniekiem, Eiropas kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš, pieminot vienu no lielākajiem demokrātiem Krievijā, tiek pausts atbalsts Krievijas demokrātisko spēku cīņai pret tumšo varu.

Foto: LETA

Boriss Ņemcovs tika noslepkavots 27. februāra vakarā uz tilta Maskavas centrā līdzās Kremlim. Policija arestējusi personas, kuras tiek turētas aizdomās par slepkavības pastrādāšanu, bet tās pasūtītāju nav identificējusi.

Opozīcijas atbalstītāji vainojuši Kremli Ņemcova slepkavībā, bet Krievijas varasiestādes kategoriski noliedz jebkādu saistību ar šo lietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!