Kopš Krievijas militārās ofensīvas sākuma Sīrijā pagājušās nedēļas trešdienā izskanējusi ļoti pretrunīga informācija par tās mērķiem. Krievijas skatpunktu uz konfliktu, iespējams, skaidro valsts telekanāla "Rossija 24" sestdien, 3. oktobrī, publiskotā karte.

Lai gan Krievija apgalvo, ka tās veikto uzlidojumu mērķi ir teroristu organizācijas "Islāma valsts" pozīcijas, vairākas organizācijas un valstis norādījušas, ka Krievija galvenokārt bombardē Rietumu atbalstīto opozīcijas spēku kontrolētās teritorijas. Līdz šim lielvalsts šīs apsūdzības ir noliegusi, vienlaikus valsts kontrolētajos medijos izvēršot propagandu, ka teroristus no tā dēvētajiem "mērenajiem kaujiniekiem" nemaz nevarot atšķirt.

Foto: Kadrs no video

Tuvo Austrumu ziņu portāls "Albawaba" norāda, ka sestdien Krievijas valsts telekanālā "Rossija 24" parādītā karte (augšā) par dažādo spēku kontrolētajām teritorijām Sīrijā, skaidro Maskavas uzskatus par situāciju Sīrijā. Kartē (ar sarkanu) norādīts, ka "Islāma valsts" džihādisti atrodas arī tajās teritorijās, kurās pēc citu avotu sniegtajiem datiem pret valdības spēkiem cīnās dažādi opozīcijas grupējumi.

Salīdzināšanai "Albawaba" publicējusi arī organizācijas "Institute for United Conflict Analysts" publicēto karti, kura sakrīt ar gan ar lielu daļu citu organizāciju veidotajām kartēm, gan internetā atrodamajām vietējo iedzīvotāju publicētajām ziņām, fotogrāfijām un video sociālajos tīklos par reālo situāciju dažādos Sīrijas apgabalos.

Foto: Publicitātes attēls

Turklāt ar zilu Krievijas televīzijas demonstrētajā kartē atzīmēta teritorija, kuru kontrolējot Bašāra Al Asada spēki (Sīrijas robežu ietvaros). Tā ievērojami pārsniedz Sīrijas varas reālo pārvaldītās teritorijas apjomu (otrajā kartē iezīmēta ar sarkanu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!