Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas aviokompānijas "Uraļskie aviaļiņii" lidmašīna "Airbus A321" neilgi pēc pacelšanās no Žukovas lidostas veikusi avārijas nosēšanos kukurūzas laukā Piemaskavā, vēsta portāls "Meduza". Lidaparāts bijis ceļā uz Krievijas okupēto Ukrainas pilsētu Simferopoli.

Laineris, kurā bija 233 cilvēki, tostarp septiņi apkalpes locekļi, ieskrējis putnu barā. Vairākas kaijas ierautas dzinējos un tie atslēgušies, vēsta medijs. Gaisa kuģa apkalpei izdevās to tūlītēji nosēdināt tuvējā kukurūzas laukā pie Ribaku ciema.

Lidaparāts nosēdies ar aizvērtām šasijām, taču izdevies izvairīties no ugunsgrēka izcelšanās un visi pasažieri pa piepūšamajiem trapiem lidaparātu pametuši, atsaucoties uz Krievijas aviācijas dienestu, ziņo mediji. Dažādas amatpersonas jau izteikušas uzslavas pilotiem par atbilstošu reaģēšanu.

Avārijas nosēšanās laikā gan dažādas traumas guvuši 23 pasažieri, no kuriem pieci ir bērni, paziņojusi Krievijas veselības ministrija. Visu medicīnas iestādēs nogādāto stāvoklis novērtēts kā viduvējs, vēstot ministrijas pārstāvji, tikmēr "Interfakss" ziņo, ka kāds pasažieris guvis smagu galvas traumu.

Traumas neguvušie pasažieri nogādāti atpakaļ Žukovas lidostā, lai dotos uz okupēto Krimu ar citu reisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!