Foto: EPA/Scanpix/LETA

Divi Krievijas pretzemūdeņu kuģi, kā arī tankkuģis ieradušies "labas gribas" vizītē Filipīnās, atsaucoties uz Filipīnu ziņu aģentūras pausto informāciju, ziņo CNN.

Šogad šī jau ir otrā Krievijas kuģu vizīte Filipīnās - janvārī trīs Krievijas flotes kuģi ieradās Filipīnu galvaspilsētā Manilā. Tuvāko mēnešu laikā Krievija un Filipīnas varētu parakstīt vienošanos, kas paredz kopīgu mācību aizvadīšanu, kā arī savstarpējas vizītes abu valstu ostās, atzīmē medijs.

Krievijas un Filipīnu attiecību uzlabošanās notiek laikā, kad saspīlējumi novērojami Dienvidķīnas jūras reģionā. Filipīnu valdība izteikusies, ka simtiem Ķīnas kuģu, tostarp militāro, novēroti pie Titu salas, kas atrodas Manilas kontrolē, bet uz kuru teritoriālās pretenzijas izteikusi Pekina.

Ķīna un Filipīnas ir tikai divas no vairākām valstīm, kuras nonākušas domstarpībās saistībā ar teritorijām Dienvidķīnas jūrā. Strīdos par teritoriju sadali reģionā iesaistīta arī Vjetnama, Malaizija un Bruneja. Lai veicinātu savu ietekmi, Ķīna šajā reģionā uzbūvējusi un militarizējusi vairākas mākslīgās salas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!