Foto: AFP/Scanpix/LETA

Polijas policijai piektdien Varšavas centrā apcietinot homoseksuāļu tiesību aktīvisti, likumsargiem izraisījusies konfrontācija ar viņas atbalstītājiem, protestos iesaistoties vairākiem desmitiem cilvēku.

Aktīviste, kas atbilstoši pašas identifikācijai ir sieviete vārdā Margo, bet kas tiesā oficiāli tika identificēta kā Mihails Š., tiek turēta aizdomās par bojājumu nodarīšanu jūnijā Varšavā kādam autofurgonam, uz kura bija izvietoti homofobiski saukļi.

Aktīviste arī tiek apsūdzēta, ka pagrūdusi organizācijas "Pro-Tiesības uz dzīvību", kurai piederējis autofurgons, brīvprātīgo.

Margo tika apcietināta organizācijas "Kampaņa pret homofobiju" birojā, bet vairākiem desmitiem protestētāju izdevās nobloķēt policijas auto, izraisot īsu konfrontāciju, līdz policistiem izdevās atbrīvot ceļu auto priekšā.

"Tiesa lika apcietināt šo cilvēku uz diviem mēnešiem," telekanāls TVN24 citē Varšavas prokuratūras pārstāvi sakariem ar presi.

Margo pirms apcietināšanas notiekošo nodēvēja par represijām, vēsta ziņu aģentūra PAP.

Kreisā likumdevēja Hanna Gilla-Pjateka, kas bija notikumu vietā, tviterī ierakstīja: "Es vēlos, kaut nopietni noziedznieki tiktu vajāti tikpat apņēmīgi kā aktīvisti."

Margo ir arī biedre kampaņas kustībā "Apturiet šo muļķību". Tās aktīvisti aizvadītajā nedēļā ietina varavīksnes krāsu karogos vairākus Varšavas pieminekļus, arī Kristus, Kopernika un nāriņas pieminekļus.

Prokuratūra šajā lietā trim cilvēkiem izvirzījusi apsūdzības par pieminekļu apgānīšanu un reliģisko jūtu aizvainošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!