Foto: Publicitātes foto

Piektdien Lietuvas policija paziņojusi par kāda grupējuma aizturēšanu, kas lielos daudzumos no Kolumbijas pārvedis kokaīnu, vēsta "Delfi.lt".

Grupējuma darbībām policija sekojusi aptuveni divus gadus. Aizturētās personas pārdevušas narkotikas Lietuvā, Kolumbijā, Ukrainā un Krievijā.

Aizturētajā kravā atrasti 100 kilogrami kokaīna. Pēc Kauņas apgabala policijas priekšnieka aplēsēm, šādas kravas cena ir ap četriem miljoniem eiro, bet cena "ielās" – ap septiņiem miljoniem eiro.

Izmeklēšana tika uzsākta pēc saņemtām ziņām, ka Kauņas iedzīvotāji nodarbojušies ar kokaīna kontrabandu no Kolumbijas. Novērojuma laikā tika fiksēts, ka šā gada jūnijā viena no Lietuvas kompānijām importējusi no Kolumbijas trīs konteinerus ar akmens oglēm. Pēc muitas procedūras tā nogādāta uz noliktavu Alitā.

Pēc vairākām dienām uz cita uzņēmuma vārda tās pašas personas aizvedušas uz to pašu noliktavu vēl trīs konteinerus ar oglēm no Kolumbijas. 3. jūlijā trīs vīrieši tika aizturēti, kad no konteineriem izņēmuši narkotisko vielu un centušies to aizvest. Pie viņiem tika atrasti 16,35 kilogrami kokaīna.

Starp aizturētajiem ir Kolumbijas pilsonis, kas pēc profesijas ir ķīmiķis.

Kopumā izmeklēšanas laikā starp 239 tonnām ogļu atrasti 100 kilogrami kokaīna.

Aizdomās turamo vidū ir 11 personas, astoņas no tām ir aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!